top of page
logo-zwart.png
bground 1.png

“Het toevoegen van ‘predictive knowledge’ aan een smart object. In opdracht van INFO en TU Delft/Cities of Things.”

Team

Frame 1.png

We Pre’dikt is een team van CMD’ers dat goed op elkaar ingespeeld is, hard wil werken, alles uit het laatste jaar wil halen en natuurlijk genoeg momenten inplannen om niet met school bezig te zijn. Wij zijn begonnen met een frisse start aan onze minor Interface & User Experience Design.

In opdracht van TU Delft/Cities of Things en INFO. Hebben wij de opdracht gekregen om ‘Predictive Knowledge’ toe te voegen aan een smart object. Wij hebben ervoor gekozen om te werken met de Somnox slaaprobot. 

Jordan.png

Jordan Valentijn

Interaction Design

www.jordanvalentijn.nl

Lotte.png

Lotte Huiskamp

Interaction Design

www.lahuiskamp.nl

Sico.png

Rowie Driessen

Visual Design

www.rowiedriessen.nl

Demi.png

Demi van Oirschot

UX Research & Testing

www.demivanoirschot.nl

Sico Kroes

Prototype & Technologies

www.sicokroes.com

Wie is Somnox?

Dit gevalideerde slaaphulpmiddel maakt gebruik van ademhalings simulatie die je helpt bij het tot rust brengen van je gedachten en begeleidt je naar een diepe slaap.

Leg je handen op de Slaaprobot en voel het fysieke ritme van een ademhaling op en neer gaan. Je eigen ademhaling past zich onbewust aan waardoor stress wordt gereduceerd en je vervolgens beter en dieper slaapt.

WolkenBlauw.png
Slaaprobot.png
Infoslaaprobot.png

Inzichten

Ondanks dat ook wij te maken kregen met corona hebben we veel inzichten kunnen verzamelen. Dit hebben we zoveel mogelijk online moeten uitvoeren, een echte uitdaging. Aan de hand van de enquête en Cultural Probe hebben we ons goed kunnen inleven in de doelgroep.

De doelgroep die we hebben onderzocht is: mensen met een slaapprobleem. Dit resulteerde in vele inzichten, hieronder de inzichten die we hebben gekozen om als basis te nemen voor de rest van het project.

inzichten.png

Research

Voor ons onderzoek spraken we met experts van verschillende soorten organisaties, interviewden we meerdere gebruikers met slaapproblemen en voerden we een breed scala aan deskresearch uit.

Ondanks COVID-19 hebben we veel online moeten werken. Dit heeft ons motivatie niet te kort gedaan. Naast een enquête en een cultural probe hebben we veel methoden toegepast. Dit resulteerde in meerdere beroepsproducten.

Ontwerprichtlijnen

bground 7.png
ontwerprichtlijnen.png

Concepten

concept1.png

De Somnox Slaaprobot zelf verbeteren door de verzamelde data van alle slaaprobotten te koppelen in een netwerk.

concept-2.png

De Somnox App verbeteren door de App te gebruiken als communicatiemiddel.

concept-3.png

Een nieuw device toevoegen aan Somnox die meer data kan verzamelen over jouw.

Pijl1.png

Gekozen concept

De Somnox App verbeteren door te gebruiken als communicatiemiddel. De coach helpt de gebruiker een goede nachtrust te geven aan de hand van de data die wordt doorgestuurd vanuit de slaaprobot.

bground 7.png
2MockupFavo.png

Job- & Userstories

Group.png

Als gebruiker wil ik dat het app/ kussen voor mij kan voorspellen wat ik nodig heb zodat ik hier zelf niet veel tijd in hoef te steken.

Group-1.png

Als gebruiker wil ik meldingen ontvangen over mijn slaapgedrag zodat ik weet waar ik aan toe ben.

jobstorie-3.png

Als gebruiker wil ik positief benaderd worden door de app zodat ik er een goed gevoel aan over houd.

Styleguide

Styleguide.png
somnox cloud
WolkenDBlauw.png
LogoSC.png

"Somnox Cloud verzorgt de ideale nacht doordat hij zich kan aanpassen aan de wensen van de gebruiker. Aan de hand van de data kan de slaaprobot zich aanpassen aan jouw persoonlijke voorkeuren."

data verzameld waardoor de app kan voorspellen hoe de slaaprobot jou het beste kan helpen. Door het gesprek aan te gaan met de slaaprobot krijgt de gebruiker de helpende hand en de buddy die hem helpt.

WolkenBlauw.png

Somnox Cloud werkt als een buddy die naar jouw persoonlijke voorkeuren luistert en zorgt dat je een prettige nachtrust hebt. 

Door de slaaprobot te ondersteunen met een handige app, wordt van verschillende kanten

De app houdt jouw slaapdata bij en deze kan je zelf inzien. Hierdoor weet je hoe jij hebt geslapen en hoe de afgelopen nacht er voor jou uit zag. Je krijgt ook te zien hoe vaak de slaaprobot afgelopen nacht heeft in gegrepen om weer aan te gaan en jou te helpen slapen.

Het programma wat jouw persoonlijke slaapcoach gebruikt afgelopen nacht, kan je opslaan en toevoegen aan je favorieten als je dit hebt ervaren als een prettig programma. Deze kun je terug vinden bij favorieten en eventueel aanpassen als hier behoefte aan is.

MockUpHome.png
MockUpChat.png
MockUpFavorieten.png
SomnoxRobotGrijs.png
Frame 11.png

Buddy

Door dagelijks op de hoogte gehouden te worden van jouw persoonlijke buddy, heb je inzicht in hoe jouw nachten eruit zien. Door in gesprek te gaan worden jouw wensen achterhaald en wordt de slaaprobot hierop afgestemd.

Datavisualisatie

De slaapbuddy houdt goed bij wanneer de Somnox slaaprobot heeft ingegrepen in de nacht. Achteraf kun je precies zien wanneer hij is aangegaan en hoe jouw nacht is verlopen.

Daarnaast kun je zien ervoor kiezen hoe de gemiddelde gebruikers hebben geslapen.

datavisualisatie.png
SomnoxRobotGrijsSad.png
Frame 12.png

Helpende hand

De slaapbuddy stelt achteraf vragen over de verschillende settings, zo leert hij jouw voorkeuren en kan hij hierop inspelen. Op deze manier biedt de Somnox slaaprobot een helpende hand voor jouw perfecte nachtrust.

WolkenDBlauw.png

Case video

Iskander Smit - INFO・TU Delft・Cities of Things・Stijn Antoinisse - Somnox・Julia Stoevelaar - Somnox・Jip Galema - Somnox・Robert Bezem - Somnox・Antoine Hogenboom - Hogeschool Rotterdam・Bruce Moerdjiman - Hogeschool Rotterdam・Jasper Schelling - Hogeschool Rotterdam・Nino Gontcharova - Hogeschool Rotterdam・Papa en Mama

bottom of page